Un esdeveniment de

En col·laboració amb

Menú

De la física quàntica a les tecnologies quàntiques

ATOMQT

Estand interactiu Estand: M3

Aprèn sobre mecànica quàntica i descobreix les tecnologies quàntiques

En aquest estand els visitants exploraran una de les teories més fascinants desenvolupades per l'home, la mecànica quàntica. Els estudiants descobriran alguns dels fenòmens més interessants que emergeixen d'aquesta teoria que són la base sobre els que s'estan construint les tecnologies quàntiques. En un futur pròxim s'espera que aquestes tinguin un gran impacte en el camp de la computació, en la gestió de la informació i per millorar tècniques criptogràfiques.

L'estand compta amb dues seccions: simulació i experimentació. En la primera jugarem amb simulacions de fenòmens quàntics comparant-los amb experiències del nostre dia a dia. En la segona, els assistents experimentaran amb fenòmens d'interferència clàssics, observant el comportament ondulatori i reflexionat sobre les diferències entre ona i partícula, un dels debats clàssics de la física quàntica.

En finalitzar el taller es convidarà els estudiants a programar noves simulacions. A més a més, proporcionarem informació perquè els participants puguin replicar alguns dels experiments a casa o als seus centres educatius.

Rang d'edat

13–14, Més de 14,

Àrea

Matemàtiques, física, geografia i altres

Temas

Criptografia, Matemàtiques, Ciència,

Dies programats

Dimarts Dimecres Dijous Divendres

Horari i ubicació

Dimarts
Inici Final Ubicació
09:00 16:30 Estand M3
Dimecres
Inici Final Ubicació
09:00 16:30 Estand M3
Dijous
Inici Final Ubicació
09:00 16:30 Estand M3
Divendres
Inici Final Ubicació
09:00 15:00 Estand M3